Jak obnovit tovární nastavení iPhone 7

Pokud došlo k poškození zařízení Apple iPhone 7 stažením neautorizovaného softwaru nebo jiných prostředků, obnovení původních nastavení z výroby je jedním ze způsobů, jak tyto problémy opravit. Úplné obnovení odstraní všechna data, včetně všech obrázků, hudby, kontaktů a videí. To lze snadno provést z telefonu nebo pomocí iTunes.

Zapamatujte si: toto vše odstraní z telefonu vše a obnoví nastavení z výroby. Pokud jste si jisti, že chcete pokračovat, postupujte podle níže uvedených jednoduchých kroků. Pokud chcete resetovat zmrazené zařízení, podržte tlačítko „Volume Down“ a „Power“ po dobu 15 sekund. To by mělo restartovat počítač.

Resetovat ze zařízení

  1. Klikněte na „ Nastavení “ a poté na „ Obecné “.
  2. Přejděte do dolní části karty Obecné a klikněte na tlačítko Obnovit .
  3. Klepněte na „ Vymazat veškerý obsah a nastavení “.
  4. Zadejte svůj přístupový kód (pokud jste ho nastavili) a svůj reset potvrďte klepnutím na „ Vymazat iPhone “.

Vaše zařízení by vám mělo poskytnout odhad, jak dlouho bude tento proces trvat. V závislosti na tom, kolik aplikací máte, může být kdekoli od několika okamžiků až po hodinu nebo více. Během této doby je přístroj zcela nefunkční. Po dokončení bude telefon jako nový. Je to něco, co byste měli udělat, pokud telefon dáte nebo prodáte někomu jinému, protože vymaže všechny vaše informace.


Resetovat z iTunes

Možná budete chtít jednoduše obnovit pomocí zálohy svého zařízení, abyste mohli zachovat nastavení, e-mail a aplikace. Tento proces zahrnuje několik dalších kroků, ale je to stále poměrně jednoduché.

  1. Připojte svůj iPhone k počítači pomocí kabelu a povolte spuštění aplikace iTunes. V levém horním rohu obrazovky se zobrazí tlačítko pro telefon pod položkou „ Zařízení “. To vám umožní zjistit, zda je telefon správně připojen a rozpoznán. Vyberte tlačítko.
  2. Pokud je iTunes nastaveno na automatickou synchronizaci, když je zařízení připojeno, začne ihned přenášet data. Jedná se o velmi důležitý krok, takže veškerý nově přidaný obsah bude uložen, včetně všech skladeb nebo aplikací, které jste si zakoupili, a fotografií, které jste uložili. Pokud se iTunes automaticky nespustí synchronizace, proveďte to nyní ručně. Stiskněte tlačítko „ Sync “ v pravém dolním rohu možnosti „ Summary “, která se nachází v levém podokně v aplikaci iTunes.
  3. Po dokončení synchronizace se vraťte zpět na informační stránku v rámci iTunes. Uprostřed hlavního okna uvidíte dvě tlačítka. Klikněte na tlačítko „ Obnovit “. Jakmile to uděláte, iTunes vás upozorní, že obnovení vašeho iPhone na tovární nastavení vymaže všechna média a data. Pokud jste již úspěšně provedli synchronizaci, klikněte znovu na tlačítko „ Obnovit “ a spusťte proces.
  4. Jakmile podruhé kliknete na tlačítko „ Obnovit “, proces iTunes automaticky spustí proces. Uvidíte několik různých zpráv na obrazovce, kde vám iTunes řeknou věci - jako je to, že extrahuje software potřebný k obnovení zařízení. Uvidíte také takové věci, jako je zpráva, že je ověřována i společností Apple. Neodpojujte telefon od počítače během tohoto procesu.
  5. iTunes vám řeknou, kdy je telefon dokončen, ale ještě nejste hotovi! Musíte obnovit nastavení a synchronizovat vše zpět do zařízení. Po obnovení se nechte iPhone znovu spustit. Pak můžete vidět zprávu, že je třeba ji aktivovat - jen chvíli počkejte a pak vám řekne, že proces je dokončen.
  6. Na obrazovce iTunes uvidíte dvě možnosti: „Nastavit jako nový iPhone “ nebo „ Obnovit ze zálohy “. Pokud si přejete obnovit nastavení, e-mail, kontakty a další informace, vyberete si samozřejmě možnost „ Obnovit ze zálohy “. V rozevírací nabídce na pravé straně obrazovky vyberte název vašeho iPhone. Jakmile klepnete na tlačítko, iTunes obnoví všechna nastavení a soubory, které jste dříve zálohovali. Bude to pravděpodobně trvat několik minut - ujistěte se, že během této doby telefon neodpojujete. Jakmile se vše vrátí do iPhonu, znovu se restartuje. Pokud není iTunes nastavena na automatickou synchronizaci, proveďte to znovu nyní ručně. Tento krok je kritický: je to tehdy, když budou všechny vaše soubory, aplikace, hudba a podobně přeneseny zpět do iPhone.

Voila! Váš iPhone 7 je nyní obnoven na původní tovární nastavení a všechna data byla synchronizována zpět do telefonu. Telefon můžete odpojit od počítače a používat nyní!